TRABZON' DAN KISA KISA
Mevsim ilk bahar. Trabzon yeşile büründü. Yaylalarımızda tabi ki bu güzellik şu an yok. Onlar da artık beyaz örtüsünden usanmış ki, Yeşil yüzünü göstermek üzere beyaz örtüsünü üzerinden atmaya çalışıyor. Derelerin coşkulu şekilde , eski güzelliklerini yaşarcasına, yeşillerin arasından kayalara vurarak köpük misali akmaya başlaması sıcaklarla birlikte kar' ın da hızla eridiğini işaret ediyor..
Açılan yapraklardan yeşilin kokusunu hissetmek mümkün. Dere boylarında kavak ağaçları pembe renkli yapraklarını henüz olgunlaştırıp yeşil' e büründüremedi ama, Fındık yaprakları yüksek yerlerde bile tamamen açarak yeşil bir örtü meydana getirdi.
Günlerden Cumartesi : Trabzon İHLAS şirketinde derneğimizin başkan yardımcılarından Aydoğan İSKENDER' i ziyaret ettik. Masasında dernekle ilgili çalışma yaparken gördük kendisini. Akrabalarımızı aidat ödemeleri ile ilgili mesajı aldıktan sonra yıllık üyelik ücretlerini bankaya ödemelerinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu akrabalarımıza sorumluklarını duyarlılık gösterip yerine getirmeleri sebebiyle teşekkür ediyor.
Bu arada, Trabzon İSKENDER AYAKKABI fabrikası sahiplerinden Secaeettin İSKENDER akrabamızı da değirmenderedeki iş yerlerinde ziyaret edip kendisini derneğimize üye yaptık. Babası, Mehmet Salih amcamızın sıcak karşılaması ile ikram edilen çayımızı yudumlarken akraba bağlarımızdan ve büyuklerimizden hatıralar geçip sohbet ettik.
Yomra ilçemizin pazarı bu gün. Bu vesile ile akrabalarımızla görüşmek daha rahat olabilir düşüncesiyle Yomra' dayız. Derneğimize ilgili akrabalarımızla birlikte oluyoruz.
2009 yerel seçimleri yapıldı. İskender ailesinin yoğun olduğu Kömürcü ve Taşdelen köylerimizdir.Kömürcü köyü muhtar adayı ve seçimi kazanan Mustafa İSKENDER: Babası köyümüzün eksi muhtarlarından, sevilen bir akrabamız, merhum Ali İSKENDER. Kendisi abisi ile Yomra' da İSKENDER TİÇARET adı altında market işletmeciliği yapıyor. Derneğimizin eski yönetim kurulu üyelerinden Ülker şirketinin pazarlama elemanı Hasan SAKA ve muhtarımızın amcası Yomra Milli Eğitimin sevilen öğretmenlerinden, Kömürcü köyü İlk öğretim Okulu Müdürü Numan İSKENDER ile beraber kendisini ziyaret edip, genç yaşta köyünün seçmeninin teveccühünü kazanıp muhtar seçilmesinden dolayı tebrik etik.
Muhtarlıkla başlayan atılımına sivil toplum kuruluşları ile devam etme azmini kendisinde gördük. Bu görevi ile ilgili akrabalarımızdan tebrik telefonları ve kutlama mesajları alan bu genç akrabamızı azminden dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. 18/04/2009
MURAT İSKENDER 05053476187